В Прищина днес продължават тържествата за 10-тата годишнина от независимостта

...
В Прищина днес продължават тържествата за 10-тата годишнина от независимостта
Коментари Харесай

Продължават коментарите за независимостта на Косово и глобалната политика

В Прищина през днешния ден не престават тържествата за 10-тата годишнина от независимостта на Косово. Продължават и мненията. Руският външен министър Сергей Лавров предизвести Евросъюза да не повтаря със Сърбия грешката си с Украйна посредством слагане пред избор " Русия или Запада ". Пред Евронюз той дефинира като " непристойни ултиматуми " към Белград еврочленството да се обвързва с признание на Косово и приемане на външната политика на Брюксел с антируски наказания.

Косово е с незавършена самостоятелност, тъй като не е член на Организация на обединените нации и други интернационалните организации, заради липса на съглашение със Сърбия. Това пък съобщи сръбският президент Александър Вучич на среща със студенти в разграничената Косовска Митровица. Борим се освен с Прищина, само че и с Лондон и Вашингтон, които оказват директен напън върху някои страни за признание на Косово, посочи Вучич и напомни поддръжката на Русия и Китай за сръбската идея.

Снощи в Мюнхен пък президентът Хашим Тачи се оплака, че страната му още не е членка на Организация на обединените нации, а пътят ѝ към евросъюза е сложен, тъй като той не е обединен към статута ѝ и пет от страните членки още не са я признали.
 Косово означи 10 години самостоятелност с церемониал на Силите за сигурност Косово означи 10 години самостоятелност с церемониал на Силите за сигурност
Косово означи 10 години от оповестяването на независимостта с церемониал на Силите за сигурност и полицията в центъра на Прищина, заяви косовската телевизи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР