В присъствието на зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството

...
В присъствието на зам. министъра на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Учредиха нова Асоциация по ВиК

В наличието на зам. министъра на районното развиване и благоустройството Малина Крумова и регионалния шеф на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на общини от Родопската част на региона заявиха подготвеност за сливане в нова Асоциация по ВиК с обединен оператор „ ВКТВ “ ЕООД гр. Велинград.

Действащата ВиК Асоциация с оператор ВиК Пазарджик, сплотява общините Пазарджик, Септември и Лесичово, на по-късен стадий решения за присъединение взеха общините Стрелча и Панагюрище. Останалите седем общини в региона – Велинград, Сърница, Ракитово, Брацигово, Пещера, Белово и Батак имат настоящи общински ВиК оператори.

Министерството на районното развиване и благоустройството поддържа обединяването на седемте общини в Асоциация. За да се развива ВиК инфраструктурата на територията на тези седем общини, са нужни вложения, уголемение и създаване на нови уреди, сподели по време на срещата зам. министър Крумова. Тя добави, че окрупняването на ВиК сдруженията ще подсигурява оптимизация на работата, на ресурсите и на обслужването на клиентите.

Домакин на работната среща бе кметът на община Велинград доктор Костадин Коев, участваха зам.-кметът на община Велинград Атанас Палигоров, ръководителят на Общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев, кметове на общини, ръководители на общински препоръки и шефове на ВиК сдружения от останалите шест общини. Процесът на уедряване на ВиК сдруженията ще бъде предшестван от актуализация на бизнес-плановете им. Особено значим детайл в тях е размерът на заложените вложения. Областна администрация ще създаде в съгласие с Министерство на регионалното развитие насоки към общините за бъдещото сливане в Асоциация по ВиК, в осъществяване на Закона за водите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР