В присъствието на учители, персонал и много гости официално бе

...
В присъствието на учители, персонал и много гости официално бе
Коментари Харесай

Откриха обновеното с европейски средства варненско училище Димчо Дебелянов

 В наличието на учители, личен състав и доста посетители публично бе намерено обновеното СУ " Димчо Дебелянов “. Учебното заведение беше ремонтирано главно с финансиране от Оперативна програма " Региони в напредък “ 2014-2020г. по плана " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна “. Стойността на осъществените строително-монтажни действия е 2 315 775 лева с Данък добавена стойност, оповестиха от Областния информативен център във Варна.

С европейските средства е напълно реконструиран сградният фонд, изменена е архитектурната визия на учебното заведение, уточни ръководителят на плана Лилия Христова.

Изпълнени са ограничения за енергийна успеваемост. Направен е ремонт на покрива, сложена е топлоизолация, сменени са дограмата и отоплителната апаратура. За да бъде устойчива постройката на трусове, тя е в допълнение укрепена с бетон и арматура. Дворното пространство е напълно облагородено, ремонтирани са спортните площадки. По плана е построен нов физкултурен салон. Осигурена е налична среда за хората с увреждания.

Сградата към този момент има съвременен европейски тип, което задължава още повече преподаватели и управление да поставят старания в посока все по-високо качество на образованието, съобщи шефът на образователното заведение Калина Нушева.

Проектът " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна включва 10 обекта и е на обща стойност 16 309 436.85 лева Целта му е да способства за увеличение каузи на обновената и осъвременена общинска просветителна инфраструктура и за основаване на по-добри и модерни условия за образование и грижи за деца и младежи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР