В присъствието на президента на Република България Румен Радев днес

...
В присъствието на президента на Република България Румен Радев днес
Коментари Харесай

Радев присъства на откриването на Изнесен комплекс за авиационно образование в Плевен

В наличието на президента на Република България Румен Радев през днешния ден в Плевен бе открит Изнесен комплекс за авиационно обучение (ИКАО) на Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски ". Сред гостите на церемонията бяха заместник-министърът на защита Теодора Генчовска, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, регионалният шеф на Плевен Иван Петков и други

Държавният глава бе посрещнат с почетен строй от курсанти и преподаватели във ВВВУ, военнослужещи от Единния център за начална подготовка и военно отделение 38220, от възпитаници и студенти. Свещеници отслужиха водосвет за здраве и триумф.

В словото си началникът на ВВВУ " Георги Бенковски " бригаден военачалник Юлиян Радойски акцентира, че комплексът се открива три години след възобновяване на учебното заведение, което беше закрито през 2001 година Той акцентира, че преподавателският състав е повишен и освежен. Бриг. ген. Радойски добави, че задачата на учебното заведение е да се трансформира освен в народен център за образование на водачи, само че и да бъде фактор в международната авиационна карта, да се трансформира в център за образование на фрагменти за авиацията в Източна Европа. 

Плевен, с изключение на страж на българската история, постоянно е бил и си остава авиационен град, люлка на българската военна авиация, сподели в словото си президентът Румен Радев, който е и ученик на ВВВУ " Георги Бенковски ". Днешното събитие по своята значителност е сравнимо с възобновяване на Военновъздушното учебно заведение и то е значим акт за системата на висшето военно обучение, за района на Плевен и цялата българска авиационна общественост, добави още президентът.

Президентът Радев връчи свидетелствата за летателна дееспособност на полетен екипаж на курсантите от 011-о класно поделение, специализация " Летец-пилот ", предпазени след научен курс пред Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ". След това президентът прегледа новооткрития комплекс и се срещна с курсанти, студенти и възпитаници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР