В присъствието на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и премиера

...
В присъствието на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и премиера
Коментари Харесай

100 млн. евро от плана Юнкер отиват при братя Домусчиеви

В наличието на ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов беше подписан заем в размер на 100 млн. евро. Средствата се отпускат от Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) и отиват при компанията на братя Домусчиеви "Хювефарма ". Средствата ще отидат за градеж на два нови завода за ветеринарни артикули в България, като предстоящата обща инвестиция ще бъде на стойност 222 млн. евро. Двата нови завода ще бъдат в Пещера и Разград.
Заемът се отпуска от Европейска капиталова банка и договорът за него беше подписан в наличието на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и българския министър председател Бойко Борисов на гала в София. Подписите си под контракта сложиха заместник-председателят на Европейска комисия Юрки Катайнен, земеделският министър Румен Порожанов и изпълнителният шеф на "Хювефарма " Кирил Домусчиев.

Очаква се с тази инвестиция да бъдат основани 210 нови работни места в селското стопанство в България. С този план България влиза в топ 3 в проекта "Юнкер " като вложения на глава от обитаемоте и Брутният вътрешен продукт, написа "Офнюз ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР