В присъствието на митрополит Николай и духовници от Пловдив в

...
В присъствието на митрополит Николай и духовници от Пловдив в
Коментари Харесай

Откриха официално първия кабинет по религия в пловдивско училище

В наличието на митрополит Николай и духовници от Пловдив в учебно заведение „ Свети Константин Кирил Философ “ бе открит публично първият в града кабинет по православна вяра. В момента над 200 възпитаници сполучливо учат предмета, който е от част от извънкласните действия.

„ Знаем от Светото евангелие, потвърдено е и в живота ни, че каквото посееш това ще пожънеш. И прибавя светият евангелист – никой, който сее трънки да не чака да бере грозде. По отношение на духовната сеитба, която ще се прави в този разсадник на религия, вяра и обич, какъвто е този кабинет и това прелестно учебно заведение ние се въодушевяваме в вярата, че България има бъдеще, съобщи при откриването пловдивският митрополит Николай, който персонално освети кабинета.

Училището е пионер в религиозната сфера, като вкарва такова образование още преди 10 години. В момента над 200 деца от 1 до 6 клас един път седмично посещават часовете по вероучение. Преди уроците са прекосявали в класните стаи, където има обособени кътове. Сега новият кабинет е оборудван с религиозна литература и икони. С децата работят шестима подготвени преподаватели.

„ Този кабинет е отдавнашна наша фантазия, само че нямаше да можем да го създадем без съдействието на нашия учител по вяра Тодор Дапев, който подари огромна част от средствата за оборудването “, съобщи директорката Елена Костадинова.

Освен опитните преподаватели, учебното заведение се посещава и от студенти от Богословския факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, които карат стажа си тук. Амбицията на управлението е часове по вяра да бъдат въведени и в часовете на учениците от 7 до 12 клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР