В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и на гръцкия премиер

...
В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и на гръцкия премиер
Коментари Харесай

Задълбочаваме сътрудничеството си с Гърция в сферите на транспорта, туризма и инвестициите

В наличието на министър-председателя Бойко Борисов и на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис бяха подписани двустранни документи в областта на превоза, туризма и вложенията. Договореностите бяха реализирани в границите на провеждащото се в Александруполис Четвърто съвещание на Съвета за съдействие на високо ниво сред държавните управления на Република България и на Република Гърция.

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министърът на инфраструктурата и превоза на Гърция Костас Караманлис подписаха Споразумение за регламентиране на железопътния трансграничен трафик. По този метод ще се улесни и форсира прекосяването през железопътните гранични пунктове сред двете страни, като се регламентират обвързваните с това процедури. С влизането в действие на съглашението, европейските железопътни предприятия ще получат равноправни условия за осъществяване на трансгранични услуги. Документът е значима стъпка към цялостното консолидиране на Трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T).

Министърът на туризма Николина Ангелкова и гръцкият й сътрудник Хари Теохарис подписаха Съвместно изказване на министрите на туризма на Република Гърция и Република България по случай четвъртия съвет за съдействие на високо ниво.

Двете институции ще предизвикват напъните на частния бранш в своите страни - хотелски асоциации, профилирани камари, национални асоциации на туроператорите и на туристическите сътрудници, започващи компании и други, за интензивно съдействие и реализиране на взаимни начинания, както и в дейностите за промотиране на общи артикули за далечни пазари. Страните ще работят за подготовка и осъществяване на общи туристически събития във връзка 140-годишнината на дипломатическите връзки сред България и Гърция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР