В Президентската институция са постъпвали сигнали за Държавната агенция за

...
В Президентската институция са постъпвали сигнали за Държавната агенция за
Коментари Харесай

Радев: В България акциите са много, но присъдите - малко

В Президентската институция са постъпвали сигнали за Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ), имал съм диалози и с ДАНС, и с прокуратурата по този въпрос . Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос за абсурда с ДАБЧ и съмненията, че там се е търгувало с българско поданство, съобщи организация „ Фокус “.

Акции доста, само че присъди малко в България. Рано е да давам оценки . Това можем да създадем, откакто обвиняването бъде сполучливо предпазено в съда. При всички положения следствието и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи обществения запас, е наложително изискване за излекуване на държавността “, съобщи Румен Радев.

Попитан дали в президентската институция са постъпвали сигнали за ДАБЧ, той отговори, че са постъпвали и ги е предал незабавно, където би трябвало в прокуратурата . „ Въпрос на следствието е какви са сигналите. Не мога да разясня. Всички сигнали са предадени на прокуратурата, имал съм диалози и с ДАНС, и с прокуратурата по този въпрос “, уточни още президентът.

Във връзка с думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че ГЕРБ е „ хвърлил на кучетата дребния си съдружен сътрудник “ и това дали съгласно него се прави опит политически да се изведат на напред във времето патриотите и Красимир Каракачанов като отговорни за назначението на Петър Харалампиев на този пост, президентът разяснява: „ Не влизам в кухнята на обединението и на която и да било партия “.

Вчера (30 октомври) бяха повдигнати обвинявания на Петър Харалампиев като водач на проведена незаконна група за подкупи и други закононарушения. Харалампиев е арестуван за 72 часа. Ден по-рано при огромна акция в Държавната организация за българите в чужбина бяха арестувани над 20 души, измежду които ръководителят Харалампиев и основният секретар.

Разследването е за корупция при издаването на документи за български генезис на чужденци. Става дума за проведена незаконна група, занимаваща се с длъжностни, документни измами и подкупи, акцентира зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР