В презентационната зала на ПГРТО в Плевени с любезното съдействие

...
В презентационната зала на ПГРТО в Плевени с любезното съдействие
Коментари Харесай

Инсталация за преживяване за насърчаване на дигиталната компетентност в Плевен

В презентационната зала на ПГРТО в Плевени с общителното подпомагане на домакините, в края на месец ноември беше построена Инсталация за прекарване за поощряване на цифрова подготвеност, която Сдружение „ Учебна работилница Европа “ осъществя по план: " Cyber-Bubble " (Кибер балон) - Кампания за повишение на осведомеността и поощряване на цифровите умения в образованието за възрастни по Програма Еразъм +.

 Координатор на плана е Фондация „ Медийна и онлайн взаимозависимост “ – Германия, а сътрудниците са Сдружение „ Учебна работилница Европа “, Плевен, България и EDUCOMMART, Гърция.

Нека напомним, че план „ Cyber Bubble “ (Кибер балон) цели да разпространява основни аспекти на цифровата просветеност. Той подчертава върху обработката на данни и осведомителни източници, тъй че да могат да бъдат разпознати подправените вести и потребителите да бъдат чувствителни към тяхното държание при приложимост и боравене със лични и непознати данни.

 Основната цел на плана е да увеличи осведомеността и да образова възрастните за степента на тяхната цифрова подготвеност. Дигиталните умения се смятат за централно основно умеене за учене през целия живот и в допълнение към знанията и практическите умения, това включва безвредното и премислено боравене с цифрови медии, споделя Пенка Спасова, координатор на плана за България.

 През тази и другата седмица ще бъдат извършени редица работни семинари с разнообразни възрастови групи, като първите участници са от ПГРТО-Плевен. Младите хора дискутират, показват мнение и споделят опит по разнообразни значими тематики, свързани с държанието в цифровото пространство: кибертормоз, обществени медии, отбрана на данните, подправени вести, тирада на омразата и други

 Такива съоръжения за прекарване са построени в триевропейски града (Хамбург, Атина и Плевен), а посетителите са хора от разнообразни възрастни, които употребяват интернет и мултипликатори в образованието за възрастни.



Съществуващ работен материал от интердисциплинарни семинари по тематиките за подправените вести и отбраната на данните е приспособен за съответната страна и се дава за прилагане като учебен запас, добави госпожа Спасова.

 Проектътприключва в края на месец януари, само че сътрудниците са стимулирани да аплайват за финансиране с ново планово предложение като разширят тематиките и ги приспособяват и на други европейски езици.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР