В прессъобщение на НДБК, изпратено днес до Зиаре, се посочва,

...
В прессъобщение на НДБК, изпратено днес до Зиаре, се посочва,
Коментари Харесай

Бивши Полицейски Шефове Плашат Със Смърт Журналистка В Румъния

В прессъобщение на НДБК, изпратено през днешния ден до Зиаре, се показва, че някогашният ректор на Полицейската академия Адриан Якоб и някогашният заместник-ректор Петрика Михаил Маркоч са упрекнати в подбудителство към шантаж. Според прокуратурата двамата са предиздвикали служителя на реда Георге Адриан Барбулеску да изпраща есемеси със смъртни закани на журналистката Емилия Шеркан, която стана известна с следствията си за плагиатствани докторски дисертации на високопоставени държавни чиновници. Журналистката трябвало да бъде сплашена, тъй като разгласила разкрития за Полицейската академия " Александру Йоан Куза ", които щели да имат значими последствия за кариерата и репутацията на двамата обвинени, се показва в прессъобщението на НДБК.

Полицаят Барбулеску изпращал есемесите със закани от закупени от него телефони " втора употреба " с предплатени карти. Той бе арестуван скоро откакто журналистката подаде тъжба в полицията през април т.г. Полицаят призна виновността си и неговият случай се преглежда настрана.

Бившите шефове на Полицейската академия уверявали своя зависещ, че ще го защитят от наказателно гонене и ще го оставят на работа в академията, даже да бъде наказан.

Още един служител на реда е бил подтикван да изпраща известия със закани на журналистката, само че той не се е съгласил, излиза наяве от прессъобщението на НДБК.

Делото против някогашните шефове на академията е импортирано в Апелативния съд на Букурещ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР