В преследване на първа титла за сезона Ливърпул срещна проблем

...
В преследване на първа титла за сезона Ливърпул срещна проблем
Коментари Харесай

С мисъл за човешките права "Ливърпул" отказа петзвезден хотел в Катар

В гонене на първа купа за сезона " Ливърпул " срещна проблем отвън терена. Седмица преди международното клубно състезание алените са отказали да бъдат настанени в петзвезден хотел в Катар, откакто от клуба са разбрали, че мястото погазва човешките права на труд, оповестява The Atletic.

Грижа за настаняването на тимовете в шампионата има ФИФА, като съгласно информацията организацията е предложила хотел " Марса Малас Кемпински ", който е ситуиран на един от изкуствено построените острови. От " Ливърпул " към този момент са уведомили управляващите и ще бъдат настанени в различен хотел навътре в страната.

В отчет на " Гардиън " от 2018 година разкрива, че служащите по градежа на " Марса Малас Кемпински " са били мигранти и са получавали под междинното възнаграждение в страната. Според него защитата на обекта работи на смени по 12 часа при температура от 45 градуса по Целзий, като всеки получава малко над 8 паунда дневно за труда си.

Това е следващият удар по домакина на международното състезание по футбол през 2022 година Изборът на Катар е затулен в следствия, обвинявания в корупция и проявление на човешките права.

" Ливърпул " заслужи място на международното клубно състезание поради триумфа си в Шампионската лига. Мърсисайдци стартират присъединяване си в международното клубно състезание на 18 декември.

Двубоят е в същата седмица с мача на алените за Купата на лигата, като по стратегия четвъртфиналите в конкуренцията ще се изиграят на 17 и 18 декември. Заради съвпадането на дуелите мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп съобщи, че тимът му ще се откаже непринудено от присъединяване в купата, в случай че програмата не бъде изменена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР