В преговорите между Русия и Украйна, които се водят почти

...
В преговорите между Русия и Украйна, които се водят почти
Коментари Харесай

Путин: Има определени положителни промени в руско-украинските преговори

В договарянията сред Русия и Украйна, които се водят съвсем всекидневно, се следят избрани позитивни промени. Това сподели съветският президент Владимир Путин на среща с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, оповестява

„ Със сигурност ще ви осведомявам за обстановката в украинска посока, на първо място за това по какъв начин вървят договарянията сега, които в този момент се водят съвсем всекидневно. Има избрани позитивни промени, както ми рапортуваха нашите договарящи “, добави още Путин.

Делегациите на Москва и Киев към този момент организираха три кръга от договаряния в Беларус, само че още не са избрани датата и мястото на четвъртата среща. Очаква се това да се случи в близко бъдеще.

Освен това в турската провинция Анталия в четвъртък, 10 март, се организира среща сред министрите на външните работи на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба с присъединяване на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична военна интервенция в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ. Той акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии, задачите са демилитаризация и денацификация на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР