В предстоящата среща на върха в Южна Африка ще участват

...
В предстоящата среща на върха в Южна Африка ще участват
Коментари Харесай

БРИКС: 22 държави вече са потвърдили присъствието си на предстоящата среща

В идната среща на върха в Южна Африка ще вземат участие водачите на петте страни от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Ставрос Николау от Бизнес съвета на БРИКС удостовери това по време на среща , извършена на 13 юли в Сандтън.

Имаше доста диспути към възможното наличие на съветския президент Владимир Путин на срещата на върха, изключително заради заповедта за арест, издадена против него от Международния углавен съд (МНС) на 17 март.

Заповедта е обвързвана с изказвания за всеобщо депортиране на украински деца в Русия. Като страна, подписала Римския статут, Южна Африка е длъжна да задържи Путин, в случай че това е допустимо.

Тази обстановка сложи пред алтернатива южноафриканския президент Сирил Рамафоса, който предизвиква по-тесните връзки с Москва.

По време на съвещанието на Бизнес съвета в Сандтън президентът Рамафоса удостовери, че срещата на върха ще се организира като персонално събитие, както оповестява Eyewitness News. Той акцентира, че слуховете за превръщането на срещата на върха в онлайн събитие са погрешни, като съобщи, че тя ще бъде персонална среща.

Макар че президентът Рамафоса по-рано разгласи, че срещата на върха ще се организира физически, той не е засегнал директно присъединяване на Путин. Към 13 юли от 60-те поканени държавни глави 22 към този момент са удостоверили наличието си, съгласно Eyewitness News.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР