В предстоящата пленарна седмица народните представители ще проведат първо гласуване

...
В предстоящата пленарна седмица народните представители ще проведат първо гласуване
Коментари Харесай

НС гласува Бюджет 2024, промените в Конституцията и ветото на Радев за БТР-ите за Украйна

В идната пленарна седмица народните представители ще проведат първо гласоподаване на Законопроект за държавния бюджет на Република България за 2024 година, импортиран от Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Депутатите ще проведат и второ гласоподаване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за счетоводството, както и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за налозите върху приходите на физическите лица.

Народните представители ще гласоподават на второ четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните хранилища, както и Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

В четвъртък първата закрепена точка за народните представители ще бъде първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България при изискванията и по реда на член 155, алинея 2 от Конституцията на Република България, импортиран от Христо Иванов, Бойко Борисов, Делян Пеевски, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Десислава Атанасова и група народни представители.

В четвъртък ще се организира и ново разискване на Закона за одобрение на Споразумението сред Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 година и в Киев на 13 ноември 2023 година, върнат за ново разискване с Указ № 212 от 4 декември 2023 година на Президента на Републиката по член 101 от Конституцията на Република България./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР