В предприемаческата надпревара през 2017 г. победител стана чешкият стартъп

...
В предприемаческата надпревара през 2017 г. победител стана чешкият стартъп
Коментари Харесай

Стартиращи компании могат да участват в състезанието за зелени идеи PowerUp!

В предприемаческата конкуренция през 2017 година победител стана чешкият стартъп HeatVentors, който завоюва 20 хиляди евро

Още по тематиката
Приложение улеснява подаването на цивилен сигнали към виновните институции

Българската компания Novanor получи финансиране от 10 млн. $
6 мар 2018
Безплатно позвъняване на клик разстояние

Български стартъп създава програмен продукт за безвъзмездни позвънявания за дребни и междинни бизнеси
25 фев 2018 За четвърта поредна година млади компании могат да аплайват в интернационалната конкуренция PowerUp!, проведена от InnoEnergy. Конкурсът цели да отличи най-перспективните стартъпи от общо 24 страни от Централна и Източна Европа, които развиват бизнеси в региона на чистата сила, умните градoве, киберсигурността, справяне със замърсяването в обитаемоте места и други новаторски устойчиви решения. Най-добрите планове, отличени във всяка страна, ще се състезават на огромния край на 18 юни в Прага.

Програма на конкуренцията

В PowerUp! 2018 година могат да вземат участие започващи компании, които развиват бизнес от не повече от две години, само че към този момент са на стадий, в който могат да показват първообраз на концепцията си. Желаещите да се включат в конкуренцията би трябвало да попълнят на британски език формуляра за присъединяване на уеб страницата на самодейността, като крайният период за подаване на кандидатури е 15 април.

През май определените започващи компании ще преминат през редица образования. От уредниците пишат, че точно по време на образованията започващите компании ще имат опция да верифицират бизнес моделите си през някои от най-хубавите ментори в областта на бизнеса в Европа, както и ще работят по рационализиране на презентационните си умения. Отново през май ще се проведат и локалните финали на конкуренцията във всяка от 24-те страни участнички. Преди огромния интернационален край локалните спечелили още веднъж ще преминат през двудневен обучителен лагер на 16 и 17 юни, на който ще бъдат готови за представянето им в Прага.

Големите спечелили в PowerUp! 2018 година ще имат опцията да се включат в стартъп програмата Highway на InnoEnergy, която през ментори и финансиране оказва помощ на младите бизнесмени да осъществят концепциите си. През програмата те могат да получат инвестиция от 150 хиляди евро, както и опция да се срещнат с интернационалните вложители.

Миналогодишното издание

В предприемаческата конкуренция през 2017 година победител стана чешкият стартъп HeatVentors, който завоюва и 20 хиляди евро. Компанията създава контейнер за предпазване на термална сила, който може да натрупва съсредоточена топлота с помощта на процесите по размразяване или сгъстяване на материалите за фазова смяна в него. Технологията може да се употребява освен за отопление, само че и за охлаждане.

До огромния край стигна и българската започваща компания Twin Ray. Екипът създава лек пътнически аероплан, който се задвижва от слънчева сила. По дължината на 12-метровите криле на машината са сложени слънчеви панели, които разрешават да се развие скорост от 170 км/ч. Самолетът е приспособен за извършване на къси пътнически направления и може да се пилотира от частни водачи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР