В предпоследния състезателен ден на турнира по тенис на маса

...
В предпоследния състезателен ден на турнира по тенис на маса
Коментари Харесай

Станаха ясни първите шампиони в 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

В предпоследния спортен ден на шампионата по тенис на маса в Панагюрище, 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, бяха избрани първенците при двойките. Три разнообразни народи си разпределиха златните медали.

При мъжете корейците Йонсик Джеон и Сансун Лий направиха поврат против представителите на Япония Юкия Уда и Казихуро Йошимура с 3:1 гейма (4:11, 11:4, 11:9 ). За успеха огромна заслуга имат и прочувствените им почитатели, които, въоръжени с тъпани, сътвориха изумителна атмосфера в „ Арена Асарел”. Успехът беше реализиран в наличието на посланика на Република Корея в България Джънг Джингю.

За да поддържа своите сънародници в залата в Панагюрище беше и Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, дипломат на Китйската национална република у нас. Той се наслаждения онлайн на триумфа на Гу Ютин и Му Дзи във финала при дамите. Те не дадоха късмет на японците Миу Хирано/Саки Шибата, надигравайки ги изрично с 3:0 гейма (11:7, 11:6, 11:5).

Япония въпреки всичко завоюва купа през днешния ден. Това се случи с помощта на Мима Ито и Юн Мизутани, които взеха дебютен трофей при смесените двойки в Световния тур. Те победиха във финала, надигравайки китайците Ян У и Ма Тъ с 3:1 гейма (11:8, 12:10, 9:11, 11:9). Щастливите спечелили споделиха, че усещат облекчение най-накрая да завоюват първото място, откакто в предходните им две участия остават 3-ти и 2-ри.

„ Много сме удовлетворени, че сме на върха. За 4-ти път сме тук. България е прелестна страна и сме доста щастливи, че имаме опцията да се връщаме още веднъж и отново”, разясниха Ито и Мизутани.

Утре е последният ден на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, в който ще бъдат избрани първенците при мъжете и дамите на сингъл. Състезателната стратегия стартира с полуфиналите при дамите, а мачовете започват в 11:00 часа. Входът за възрастни е 12 лв., за деца 4, а в случай че желаете да сте оптимално покрай състезателите, може да си подсигурите място във ВИП ложите на цена от 40 лв.. Който няма опция да участва в „ Арена Асарел”, може да следи всички срещи онлайн в ефира на Nova Sport.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР