В предложените от КРИБ мерки няма искане за неплащане и

...
В предложените от КРИБ мерки няма искане за неплащане и
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на КРИБ: В предложените от от нас мерки няма искане за неплащане и за безвъзмездна помощ

В препоръчаните от КРИБ ограничения няма искане за неплащане и за безплатна помощ. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Евгени Иванов във връзка изключителната обстановка с COVID-19 у нас.

По думите му с ограниченията КРИБ споделя: "помогнете на тези, които си оказват помощ сами ". Първата група ограничения плануват финансов запас и обезщетения за високите цени на излъчванията, които предприятията са заплатили. Втората мярка е да се върне остарелия предел за заплащанията за зелената сила. Третият пробем е ретроактивното заплащане, които "Газпром " е заречен и "Булгаргаз " би трябвало да възвърне на потребителите. По тези ограничения срещнахме схващане от страната, уточни Иванов.

КРИБ предлага на държавното управление 16 ограничения за избавяне на бизнеса

По отношение на чиновниците първата група ограничения касае ликвидността – да можем да плащаме заплатите и да задържим хората. Искаме просто да бъдат отсрочени във времето едни процедури, които би трябвало да изпълняваме – годишните приключвания, корпоративното подоходно облагане. Втората група е да запазим и приходите, с цел да могат хората да заплащат отговорностите си. По цялата верига няма искане да не се заплаща едно или друго обвързване. И тук получиихме схващане – страната ще спомага в съответствие 60/40 за заплащане на заплатите на чиновниците, съобщи изпълнителният шеф на КРИБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР