В предложените мерки от правителството имаме неизпълними условия, за да

...
В предложените мерки от правителството имаме неизпълними условия, за да
Коментари Харесай

Велев: С новия закон отиваме отвъд идеала на човечеството - комунизма

 " В препоръчаните ограничения от държавното управление имаме неизпълними условия, с цел да се реализира предлаганата поддръжка. Мярката е направена по този начин, че може да се употребява от този, който няма потребност и има пари в брой и може да заплати 77%. За дребния и междинен бизнес това е неприложима мярка “.

Това сподели пред БНР Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал. Работодателската организация е една от двете, които по време на Националния съвет за тристранно съдействие не поддържаха схемата на държавното управление, по която то предлага да поеме 60% от заплатата на чиновници, които бизнесът би освободил поради рецесията.

По думите на Велев схемата не е 60% на 40%, а 23% на 77% и е неработеща за тези, които имат потребност от нея, и работеща за тези, които нямат потребност от нея.

" Искаме със същия запас да се помогне на повече хора. Законът е сгрешен, писан е бързо, грешката би трябвало да се поправи, колкото по-бързо се поправи, толкоз по-малко вреди ще нанесе... Не сме съгласни с изискванията, които се слагат пред предприятията, с цел да получат тази помощ - да изплаща 100% от възнаграждението, без да има доходи. Когато е спряло предприятието и хората не работят, техните приходи се компенсират отчасти... С този закон отиваме оттатък блян на човечеството - " комунизма “, лежиш на дивана и получаваш пари... Какви потребности имаш, когато си у дома “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР