В предизборен клип на кандидата за президент на САЩ Джо

...
В предизборен клип на кандидата за президент на САЩ Джо
Коментари Харесай

Призив на български в предизборен клип на Джо Байдън. Вижте кой говори

В избирателен клип на претендента за президент на Съединени американски щати Джо Байдън се чува българска тирада. В него хора от друг генезис изясняват на 25 езика за какво ще гласоподават за съперника на Тръмп.

" Защото всички ние заслужаваме по-добър свят от този, в който живеем в този момент ", декларира на български език чаровна русокоса дама и приканва " Хайде да гласуваме! ".

Четириминутното видео е озаглавено " 25 аргументи да се гласоподава за Джо Байдън на 25 езика ".

" Няма значение на какъв език приказваш - гласът ти е от голяма важност ", излиза наяве от информацията към клипа в формалната Youtube страница на Байдън.

Оказа се, че момичето, което приказва на чист български, в действителност е американка, която е била на продан в България преди 4 години и е живяла една година в приемно семейство у нас.



Мнозина помислиха Маргарет Глисън за българка. Може би не са надалеч от истината. Въпреки че не е родена тук, тя изпитва огромна любов към България. Именно по тази причина избира да взе участие в клипа на Джо Байдън с българска тирада.„

" Аз съм доброволец в акция. Там питаха дали някой приказва непознати езици. Отговорих им, че знам български. Така бях определена да вземам участие в клипа ", споделя Глисън в изявление за NOVA.

 Снимка: Скрийншот

" Някои са деца на мигранти, трети знаят непознатия език поради религията, която са избрали. Това е пъстра палитра от хора и ориси и по тази причина видеото е толкоз особено и красиво. То демонстрира културното благосъстояние и на Съединени американски щати. Това е и посланието на самия Байдън - почитание към всички хора от другите краища на света, които живеят тук ", споделя Маргарет.



" Под видеото видях коментар от рода на " Обединете се, българи ". Не съм и предполагала, че е стигнало до България и че някой там ще го види. Защото е за американските избори. Мислех, че ще го видят единствено приятелите ми от България в обществените мрежи. Не ми е и минавало през мозъка, че ще се стигне до това да давам телевизионно изявление за NOVA ", показа още тя.

Маргарет описа и за спомените от страната ни, които е запечатала в съзнанието си. " Имах неповторими прекарвания там. Всяка година по това време, когато настъпи есен, постоянно мисля за България, тъй като тогава дойдох в страната. Разхождах се из София. Помня и Коледа. Беше доста особено за мен. Никога няма да го не помни ", добави Глисън.

Уникалното, което е намерила в България, тя разказва по този начин: " Очевидно българската храна и кухня. Нещо обаче, с което се свързах надълбоко, е балканското. Не съм пътувала доста из Балканите, тъй че всичко, което е балканско, за мен значи България - кулинария, архитектура, история. Това е неповторимото. Ходих и на уроци по хоро в едно село, покрай Хераково. Беше доста особено. Танците с другите хора ми носеха живот ", спомня си Маргарет.

Споделя, че след престоя си у нас се е върнала в Съединени американски щати като напълно друг човек.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР