В предишния си текст написах, че около протеста това лято

...
В предишния си текст написах, че около протеста това лято
Коментари Харесай

Критика към критиците на протеста

В предходния си текст написах, че към митинга това лято има два казуса: единият е, че за първи път от 1989 година се стачкува не против Българска социалистическа партия и властови структури, в които Българска социалистическа партия е основен участник. Иска се оставката на държавно управление, на което Българска социалистическа партия публично е съпротива , стачкува се против парламентарно болшинство, в което Българска социалистическа партия не е участник. Освен това митингът не е нито доминиран, нито управителен от партийно-артикулиран политически индивид – не може да се разпознава като " десен ", " антикомунистически " и т. н. А това – въпреки да се вижда, че той е срещу една уродлива и все по-нагла олигархия, обхванала с пипалата си цялата страна и корумпирала по-голямата част от така наречен " политическа класа " – смущава мнозина, изключително от по-възрастното потомство. Вторият проблем, както също означих предишния път, е, че този митинг тече в изискванията на съвсем изцяло овладени от същата тази олигархия медии, които не просто го неглижират (както правеха в предходни години), само че умишлено изкривяват неговия облик за читателите и феновете, които не участват или не могат да участват на него физически.

И ето: коства ми се, че заради тези два казуса, заради тази оригиналност на обстановката – можем да чуем (и прочетем) характерности за митинга, давани му от хора, към които персонално аз изпитвам несъмнено – и политическо и интелектуално почитание, само че с които все пак не мога да се съглася . Давам си сметка, че въпросните характерности частично са плод на незадоволително ясна ориентираност – ще го повторя – в новата политическа обстановка, която от най-малко седем години към този момент много се разграничава от онази на така наречен " преход ", частично са плод точно на умишлено построявания от медиите на олигархията облик на това, което се случва на площада в столицата.

В този текст ще се опитам да обоснова несъгласието си с въпросните уважавани от мен люде и (ако това е по силите ми) да успокоя най-малко ненапълно техните подозрения.

Този митинг – споделят с безпокойствие – бил " прекомерно нееднороден ", в него взели участие партии, групи и организации, с отчетливо несъвместими политически възгледи. Следователно сплотяващата ги сегашна цел – да получат оставките на държавното управление на Бойко Борисов, на основния прокурор Гешев и да провокират предварителни избори (сама по себе си справедлива) – ги превръщала обаче в нещо като нов " Отечествен фронт " (ОФ). Именно в " нов Отечествен фронт " споделят – а доколкото в зачатието му през днешния ден стои и фигурата на бесепарския президент Румен Радев, то има сериозна заплаха, при възможния му триумф да последва добре познатата ни от историята орис на истинския, на " оня " Отечествен фронт от 1944 година, т. е. присвояването на този триумф от Българска социалистическа партия, от антиевропейската русофилска партия на Костя " Копейкин ", свръховластяването на " индивида на ген. Решетников " на президентския стол и… разправата с наивните, съдружили се с всички тях демократи. Вижте, сочат ни – в митинга, паралелно демократите и Христо Иванов се е прилепила неуместната компания на " организацията " на Мая Манолова, на АБВ на Г. Първанов и Румен Петков, на фашизоидите от " Възраждане ", които горят европейски флагове, някакво си " отровно трио " от люде със подозрителен публичен имидж. Не, тук има нещо подозрително! Ние, опитните демократи от прехода сме обезпокоени и избираме да се дистанцираме!

Макар че доколкото към този момент съм на възраст, да не вземам участие в този митинг по този начин безрезервно, както в предходните, аз обаче всеки ден – от неговото начало ходя на площада и оставам там в продължение на час-два, т. е. имам директно и ежедневно усещане от ставащото на него и в контраст на горните изказвания мога да удостоверявам следното:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР