В предишни години категорично отказвах да вдигнем парите за отбрана.

...
В предишни години категорично отказвах да вдигнем парите за отбрана.
Коментари Харесай

Борисов: Работя активно за отбрана, но и за „Турски поток“ и „Белене“

„ В предходни години изрично отказвах да вдигнем парите за защита. Имахме да плащаме за реактори, КТБ банкрутира, за американските централи, имахме и насъбрани дефицити в бюджета. Последното, за което мислехме, е да се превъоръжаваме. Сега нашият Брутният вътрешен продукт се увеличи, стопанска система ни пораства и можем да отделяме повече пари за армията и да отговаряме на всички стандарти в НАТО .

Това сподели министър председателят Бойко Борисов в Брюксел след срещата с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Ако стопанската система върви по този начин добре, ще би трябвало да се насочим и към военноморския флот и сухопътните сили “, добави българският министър председател. „ Купихме най-хубавите самолети. На самолетоносача „ Хари Труман “ ни помолиха – Норвегия освобождава свои подводници, а нашата единствена подводница е към този момент в музея “, сподели още той.

Борисов акцентира, че в района и в Черно море се работи за защита и въздържане, само че и за разговор с Русия.

" България има големи благоприятни условия В нашия район НАТО е единственият поръчител за сигурността. Отляво на Черно море е Крим, отдясно - Истанбул, до нас е и Косово. Въоръжаваме се, с цел да сме мощни и да възпираме. ", съобщи още министър председателят.-->

„ Принципът, който самичък защитавал е защита и въздържане, само че и разговор с Русия. Затова работя толкоз интензивно за „ Белене “ и „ Турски поток “. Това е салдото за България - да играе основна роля и това го знаят и в Белия дом, и в НАТО . Затова и с президента Тръмп подписахме съглашението за координационен център във Варна. Надявам се то да среща поддръжка “, акцентира той.

„ Не можем да заместим Турция, тя държи проливите, тя държи Сирия и Ислямска страна. Моето мнение постоянно е било дипломация и мир “ , разяснява още той военните наказания, които се обмислят от съюза за южната ни съседка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР