В предградия на Париж тази нощ имаше сблъсъци между младежи

...
В предградия на Париж тази нощ имаше сблъсъци между младежи
Коментари Харесай

В Париж тази нощ имаше сблъсъци между младежи и полицията

В покрайнини на Париж тази нощ имаше конфликти сред младежи и полицията вследствие на недоволството от строгата карантина, въведена поради пандемията от ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на френския уебсайт "Поан " и на Франс прес.

Сблъсъци е имало в региони като Вилньов-Ла-Гарен, Нантер и Клиши. В обществените мрежи бяха оповестени фрагменти, на които се вижда по какъв начин групи младежи хвърлят пиратки по служители на реда и по какъв начин коли горят.

Парижките управляващи увериха популацията, че използването на питейна вода е безвредно

До конфликти се стигна за първи път във Вилньов-Ла-Гарен през уикенда, откакто мотоциклетист бе ранен при конфликт с необозначена полицейска кола по време на инспекция. Полицията, която стартира следствие на случая, съобщи, че служителите на реда са желали да разпитат мотоциклетиста, който се е движел с превишена скорост в насрещното платно и е бил без маска.

Предградията на френските градове от дълго време са места, където избуява неодобрение във връзка със обществените и икономическите компликации, отбелязва Ройтерс. През 2005 година имаше вълнения, които продължиха три седмици, откакто двама младежи починаха, до момента в който бягаха от служители на реда в северно парижко предградие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР