В предаването Златният гейм наставникът на Хебър Атанас Петров заяви,

...
В предаването Златният гейм наставникът на Хебър Атанас Петров заяви,
Коментари Харесай

Атанас Петров: Има какво да надграждаме в Хебър

В предаването " Златният гейм " наставникът на Хебър Атанас Петров съобщи, че идният сезон ще бъде извънредно значим за неговия тим.

Треньорът призна, че към момента има върху какво да се работи и накъде да се развива клуба. Петров счита, че тимът му има силите и желанието да завоюва всичко в българския волейбол, значимото е всички състезатели да са здрави и да вървят по верния път.

" Това е моето предпочитание. Вижда се, че е доста мъчно последните години някой да вземе всичко във волейбола в България. Ние имаме предпочитание да го създадем, остава да сме във форма във значимите моменти и несъмнено, всички основни състезатели да са здрави. "

Според Петров шампионата ще бъде оспорвано, тъй като първата 4-ка ще бъде много равнопоставена и без изявен любимец.

" На база на селекциите, които направиха другите тимове, мисля че в първата 4-ка ще има равнопоставеност и до последно няма да се знае кой ще завоюва орден. "

Треньорът изрази разочарованието си от обстановката на волейболния ЦСКА, който минава през поредна рецесия, откакто остана без общоприет спонсор.

" Много ми е болно за ЦСКА, огромна част от кариерата ми мина там. Жалко е, че Левски и ЦСКА, които бяха главното, което движеше спорта, в този момент не намират задоволително финанси и хора, които да поддържат концепциите им, с цел да може те да са там, където заслужават. "

Наставникът съобщи, че е било мъчно да убеди основните си играчи да останат в тима.

" Бе мъчно, тъй като им предложихме по-добри условия. Имаше и още по-добри хрумвания за селекцията, които не осъществихме, само че на този стадий това са ни опциите. Основната концепция е всяка последваща година да сме по-силни и крачка напред ", съобщи Петров.

" В момента пред мен не стои друга опция, с изключение на Хебър. Моето главно предпочитание бе да приключа работата си в чужбина и да се завърна в България. На този стадий съм удовлетворен от изискванията, които Хебър ми предлага, и не мисля за друго нещо. Бях сигурен, че ще бъдем тим, който ще предлага положителни условия на състезателите. Това е нещото, което липсва в България, по тази причина доста от състезателите отиват в чужбина. Аз желаех да създадем тъкмо това в Пазарджик - да предложим близки до непознатите условия и да се поздравим с титли. За това имат принос доста хора. Срещнах огромна поддръжка в лицето на локалната власт, поради което всичко се случи доста по-бързо и елементарно. "

Петров изрази благодарността си към всички почитатели, които непрестанно поддържат тима и са на всеки мач.

" Длъжни сме да продължим да вършим това, тъй като какъв е смисълът да се играе, в случай че ще е пред празна зала? Идеята е децата да желаят да спортуват, да сме един обществен инструмент. Радостно е, че хората в Пазарджик имат предпочитание да гледат волейбол и се вълнуват от мачовете ни. "
 Мач за Суперкупата: Хебър - Нефтохимик 3:0 @@@

Атанас Петров съобщи, че работи елементарно с опитни и мощни играчи и че в този момент остава само да образуват колектива, който е необходим на подобен тим.
 Хебър сграбчи Суперкупата @@@
" След няколко години в мъжкия волейбол осъзнах, че без мощни характери трофеи не се печелят. Характерът ни тази година ще бъде по-силен и боеспособен. На колкото по-високо равнище са играли, толкоз по-лесно се разбираме. Много по-лесно се работи със състезатели, които знаят какво вършат на игрището. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР