В предаването Събуди се по Нова телевизия момиче, което е

...
В предаването Събуди се по Нова телевизия момиче, което е
Коментари Харесай

Интернет трол разказва как се работи за партия

В предаването " Събуди се " по Нова телевизия момиче, което е получавало пари от съответна партия, с цел да внушава разнообразни отзиви на потребителите в мрежата, описа своята история. Впоследствие партията печели изборите. Тя споделя, че ѝ се е налагало да разгласява една и съща страница 400 пъти на разнообразни места. Тя е имала шест профила, а дружно с нея са работили още три девойки, които са работели това.

Момичето споделя, че единствената причина да прави това било заплащането. „ На 19 години започнах работа в една компания, само че заплатата ми беше доста дребна. Майка ми е самотна и трябваше да работя, с цел да си изкарвам пари,докато бях студентка. Не ми стигаха тези 600 лева Трябваше да заплащам квартира, сметки, такса учебници. След няколко седмици от компанията ми предложиха спомагателна работа и ме извикаха на една среща. Един човек ни изясни, че можем да изкарваме пари от у дома отдалечено, като пишем мнения в интернет. Обясниха ни, че ще пазиме идея. Беше за една партия на едни избори през 2013 година. Създадохме си подправени профили във Фейсбук. Аз си направих шест. Беше целесъобразно да наподобява като действителен профил. Ровихме се в обществените мрежи итърсехме снимки  на хора в тил, търсехме цитати. Времето за основаването на подобен профил беше към 2 месеца, много труд, тъй като би трябвало да имаш доста другари и те да ти харесват изявленията ”, споделя тя.

Разказва още, че е била член на над 400 групи в интернет.  " Имало е моменти, в които ти звънят през нощта. Излязла е публикация, която е срещу партията. Когато е срещу, не я споделяш,но започваш да търсиш къде е споделена и стартират да се пишат мнения, че тази медия е продажна. Пишеш и мнения срещу конкуренцията, че тази публикация е поръчана от него ", изясни тя.

" Млад човек, от семейство, което не може да си разреши да го устоя, нормално от провинцията. Човек, който към момента няма обучение. Човек, който не опонира и не задава въпроси ", споделя тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР