В предаването Панорама по БНТ Юлиян Попов, каза че кризата

...
В предаването Панорама по БНТ Юлиян Попов, каза че кризата
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Кризата с енергетиците са овладява

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Юлиян Попов, сподели че рецесията с енергетиците са овладява, раузмните причини се одобряват от хората лека бавно. „ Въпросът с договарянията и компромисите и твърдите позиции доста се разгорещи. Така че беше належащо огромно изпитание от страна на разнообразни играчи в този бранш - държавно управление, синдикати, парламент, бизнес организации, с цел да се стигне до едно уравновесено решение за това по какъв начин ще се върви напред ".

Ние сме си отговорни напълно, ние като по-общо ние - не просто държавното управление, обществото, бизнес, държавно управление, синдикати, добави Попов. „ Мисията с излъчванията беше ясно накъде ще тръгне. "

Хората доста бъркат физическото затваряне на централите с размера на нейното опериране, изясни Попов. „ Една централа може да съществува, само че пазарът да не одобри нейната стока. И това е, което виждаме сега. Въглищното произвеждане в целия свят се понижава, освен в България, освен в Европа. Ние не седим със скръстени ръце - нито държавното управление, нито Европейски Съюз. Ние сме доста обществено насочване. Заради тези неизбежни процеси Европейски Съюз и България има големи обществени пакети, имаме и доста привлекателни капиталови проекти, които ще трансфорат един район като Марица Изток, да вземем за пример, в благополучен район ".

Нужно е да създадем регулаторна предвидимост, твърди Попов. „ Започнаха да се явяват апетити към обособени части към тези райони, само че ние наложихме концепцията за обединен проект за развиване. Единственото нещо, което би трябвало да създадем е да осигурим непоклатимост на регулаторната рамка, с цел да може вложителите да се усещат спокойни ".

Работещите в „ Марица Изток " имат бъдеще, те са доста привлеателна работна ръка за всеки сериозен вложител, безапелационен е Попов ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР