В предаването „Панорама по БНТ Асен Василев каза, че силно

...
В предаването „Панорама по БНТ Асен Василев каза, че силно
Коментари Харесай

Асен Василев: Искаме да изчистим и подредим държавата

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Асен Василев сподели, че мощно се надяват, че ще съумеят да създадат държавно управление, което да изкара 4-годишен мандат.

„ Никола Минчев е ново потомство в политиката, потомство, което няма обвързаности, и е градивно. Искаме да тръгнат нещата по нов метод, да се работи по нов метод, да си почистим и подредим страната, тъй че тя да стане една страна, в която това потомство да може да работи, а и всички техни другари да желаят да се върнат. Това беше нашето предложение за ръководител и всички се съгласиха ".

В момента всяка от партиите преглежда секторните политики със съответните бележки, изготвя се и другата част - политическата по какъв начин се вземат решения, каква ще ес структурата на Министерски съвет, това се работи, надяваме се при започване на идната седмица да имаме единодушие, добави Василев.

„ Оценката на кандидатурите се преглеждат при затворени врата, това се прави във всяка естествена страна. 8-4-3-2 такава формула за Министерски съвет няма, има схващане, че съгласно броя депутати ще има съответна тежест, само че това не е безусловно. Нямаме право на трета неточност тази година. Но до момента в който не стигнем до заключителен текст, нищо не е дефинитивно и нищо не е ясно. В момента вървят полемики по конструкция и състав на Министерски съвет, само че до момента в който те не приключат, нищо не може да се каже изрично ".

Трите съществени задания - първата е да се спрат течовете и корупцията, като това стане по систематичен метод, съобщи Василев. „ Другото значимо нещо е да се овладеят рецесиите - енергийна, здравна, политическа. Третата може би значително най-важната задача след първите две - да се вдигнат приходите, да тръгне икономическият напредък, да си подредим страната по този начин, че да ни е кеф да живеем в нея ".

Ролята на президента е добре разказана в Конституцията, по този начин отговори Василев на въпрос на водещия каква е ролята на Радев при сформиране на държавното управление.

Аз към момента не съм виждал бюджетът, който е изработил служебното държавно управление, добави Василев.

Не е належащо за следващата година да се взима още 12 милиарда дълг, съобщи Василев.

Не проследявам абсурдът в ДКК, разбрах че има обвинявания към една от служителките и към други пък трима, има инспекции, в случай че някой е нарушил закона, да си понесе следствията, добави още политикът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР