В предаването Още от деня по БНТ Тошко Йорданов, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Тошко Йорданов, каза
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: „Заместник-министър в нарушение на закона повтаря целият процес, той си разрешава сам на себе си

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Тошко Йорданов, сподели че Върховен административен съд е оповестило, че решението на ЦИК за премахването на машините е законно и по този начин е трябвало да постъпи. „ Процедурата по верификацията на сходство би трябвало да се извърши от министъра, а не от заместник-министър. Това го има в решението на съда. Това, което споделя съдът е, не че решението е нелегално. Върховен административен съд споделя, че вторият тур може да бъде с машина, в случай че процедурата бъде осъществена. Само че процедурата не е осъществена ".

Дори и да се повтори процесът, тези машини би трябвало да бъдат преинсталирани, това са 12 хиляди машини и кой ще даде гаранция че могат да бъдат преинсталирани 12 хиляди машини с новата верификация, попита Йорданов.

ДАНС споделя, че машините могат да бъдат манипулирани с това, което е изнесъл министърът, изясни Йорданов. „ Заместник-министър в нарушаване на закона повтаря целият развой, той си позволява самичък на себе си. Преди това е издал заповед, че това което е направил е нелегално. Влиза където не би трябвало, повтаря развой, който не би трябвало да повтаря,изнася информация на флашка с репликата „ Аз ще си поиграя ". Това са обстоятелствата. В отчета на ДАНС написа, че те не могат да подсигуряват какво ще се случи. Викаме министърът и те удостоверяват, че министърът не е трябвало да бъде там. Министърът декларира, че е работил в „ Информационно обслужване " и с цел да няма подозрение, че се вършат шмекерии, аз се отхвърлям да следя процеса и упълномощавам правата си на зам.-министърът, което той няма право да прави. До тук имаме нелегално деяние от зам.-министър на ПП-ДБ, имаме министър, който споделя, че това е нелегално. ЦИК взимат естественото решение. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР