В предаването „Още от деня“ по БНТ Радослав Рибарски, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Радослав Рибарски, каза
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: Цената на електроенергията ще стане ясна, когато КЕВР се произнесе

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Радослав Рибарски, сподели че топлофикациите са подали своите заявки, само че главните функционалности на КЕВР са да се пристъпи към публично разискване на цените, тъй че би трябвало да оставим КЕВР да си свърши работата. „ Исканията на топлофикациите са за от 30 до 330% нарастване. Ситуацията е много динамична, заявките са подадени от тях и регистрират един интервал, който имахме високи цени на природен газ, на ел. сила и това неизбежно ще мине през инспекция в КЕВР, с цел да бъдат регистрирани обезщетенията и по какъв начин това би се отразило на идващия регулаторен интервал “.

Към момента механизмът за обезщетения получава необятно утвърждение, само че концепцията е да има предсказуемост, изясни Рибарски. „ Но той работи месец за месец. Цената на ел. силата ще забележим какъв брой ще коства, когато КЕВР се произнесе. “

Ние в комисия изслушахме КЕВР и те споделиха, че декларираните цени подлежат на инспекция, добави още Рибарски. „ Периодът за публичното разискване ще бъде спазен “.

Към момента не обмисляме мораториум за цените на парното, съобщи Рибарски.

Не мога да разясня комерсиалните договаряния по отношение на газа, който ще получаваме от Съединени американски щати, сподели Рибарски. „ Крайният консуматор ще ги разбере, когато КЕВР излезе с дефинитивно решение за идващия регулаторен интервал “.

Как тъкмо са платили Германия, Италия и Гърция е тематика, която не е доказана публично, тези търговски връзки остават конфиденциални, съобщи Рибарски. „ Ние питаме Европейска комисия какво счита, защото нашето сдружение „ Булгаргаз “ е държавно “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР