В предаването Още от деня по БНТ Пламен Димитров, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Пламен Димитров, каза
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Доходите трябва да догонят инфлацията от почти 19%

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Пламен Димитров, сподели че би трябвало да се дефинират енергийно бедните и подкрепяне на тези бедните. „ Дълга тематика е за енергийно бедните, има разработки на Българска академия на науките, които още преди 6 месеца създадоха целия модел по какъв начин да се дефинират енергийно бедните, което регистрира освен прихода на хората, а какви благоприятни условия имат тъкмо поради енергийната съставния елемент. Аз не мисля, че е добър вид тези две стъпала. Трябва да бъдат подпомагани единствено тези, които в действителност би трябвало да получат добра цена, такава каквато могат да понесат с тези средства, с които разполагат. А всички останали да отидат по-нагоре, с цел да може бедните да получат търпими цени ".

Тази зима в действителност е по-различна, като вървя по България на срещи, усеща се един явен екот на хората - притеснеине и паника, добави Димитров.

Последната година приходите се обезцениха с 50% и по тази причина най-малко с 20% би трябвало да набъбнат всички приходи, съобщи Димитров. „ Това може да стане. "

Ние поддържаме бизнеса да получи обезщетения, когато губи конкурентно преимущество, единствено че при цената на ел. силата не постоянно е по този начин, изключително този бизнес, който работи на открито, за непознатия пазар, изясни Димитров.

Минималната заплата от следващата година предлагаме да стане 850 лева, добави Димитров. „ Инфлацията не е провокирана от приходите. Доходите би трябвало да добавят покупателната мощ. Ако се свива потреблението, няма да пораства стопанската система, по какъв начин ще се възвръщаме. В момента растежът на цените би трябвало да бъдат догонени от приходите, с цел да поддържаме потреблението ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР