В предаването „Още от деня“ по БНТ Наталия Киселова, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Наталия Киселова, каза
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Управляващите може да имат желание за реформа, но не съм сигурна, че желание и воля са едно и също

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Наталия Киселова, сподели че е била поканена да разясняват кардинални въпроси в Министерство на правораздаването и в действителност това е единственото, което може да каже като съществени положения. „ Принципните въпроси, които бяха обсъждани е належащо ли е да се одобри подобен нормативен акт за последствията за български жители, осъдени по закона Магнитски или е нужен подзаконов акт. Предполагам на политическо равнище е било взето решение да има подобен закон “.

Още от предходната година се води подобен диалог и в Министерски съвет и надлежно в Министерство на правосъдието е имало такива старания, изтеклият план излиза наяве, че е от предходен екип на министерството, изясни Киселова. „ Има хора, които смятат, че каквито и наказания да бъдат наложени от друга страна, българската страна не трябва да ги признава. Има други хора, които стъпват на двете решения на Върховен административен съд, е че откакто е планувано, че би трябвало да се уредят в закон избрани ограничавания на права, то е належащо да бъде основан. Трета група адвокати смята, че заради особености на европейското законодателство не е възможно на територията на Европейски Съюз да се основават закони, които да засягат европейски жители. Поради тази причина Министерство на правосъдието въз основа на акт, който е бил политически като диалози, са почнали съвещания какви могат да бъдат. “

Най-силен е аргументът, че когато има противоречие с европейското законодателство, би трябвало да сме доста деликатни, а на идващ стадий са диалозите по какъв начин да бъдат детайлизирани в план тези особености, изясни Киселова. „ Част от юристите бяхме много остри и допускам, че това е дало храброст може би на някой да изнесе и предходен план “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР