В предаването Още от деня по БНТ Надежда Йорданова, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Надежда Йорданова, каза
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Много трудно се намери формула за формиране на редовно управление

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Надежда Йорданова, сподели че към сегашния миг са в ход диалози сред двете парламентарни групи, които да основат механизми за взимане на решения и тяхното осъществяване. „ Много мъчно се откри формула за образуване на постоянно ръководство ".

Нашата позиция е, че е добре да има подписано някакво съглашение сред сътрудниците, в полза на всички е да има ясни задължения за тяхното осъществяване, сподели още Йорданова. „ Нека да не си сътворяваме сами спънки пред реализирането на значимите за България задания ".

Това, което подхваща министър Славов, аз го поддържам напълно, сподели Йорданова във връзка дейностите на министър Славов по отношение на избора на и.д. основен прокурор. „ Зад тази значима функционалност в този извънредно сериозен миг е значимо да имаме правосъдно изговаряне, откакто самият Висш съдебен съвет се въздържа от такова изговаряне ".

В Конституционен съд са формирани две каузи - за оповестяване на противоконституционност на избрани разпореждания, а другото е искане за пояснение на Конституцията, изясни Йорданова по въпроса за редно ли е този Висш съдебен съвет да избира основен прокурор. „ Мисля че би трябвало да бъде спряна процедурата, с цел да може тя да се организира съгласно конституционните промени ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР