В предаването „Още от деня“ по БНТ Лена Бориславова, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Лена Бориславова, каза
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Правителството утре ще гласува нов план за управление на ковид кризата

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Лена Бориславова, сподели че по отношение на породилото се през днешния ден напрежение към тематиката за коронавирус рецесията е сензитивна, държавното управление е срещу ескалацията на спора. „ Нашето държавно управление съобщи, че е готово да влезе в разговор с всички жители и да бъде взето най-хубавото решение. Ние желаеме не да се ръководим от напън, а от същински данни, които могат да допринесат за решение на казуса. Решението, което предлагаме, е предлагането на пандемичния съвет – да се регистрира каква част от популацията е в тежко здравословно положение и по този начин да залегне в проекта водещият аршин за % кревати в интензивните отделения. Така предлагаме страната да бъде разграничена на 6 области и да се изследва по предвидим метод за популацията къде има останали свободни потенциали, надлежно при постигане на 80% претовареност, едвам тогава да бъдат въвеждани в тази област – една от шест, съответните ограничения, които да доведат до преодоляване на обстановката “.

На първо място ще разкрием спомагателни кревати в интензивните отделения, работим по доброволческа стратегия да бъдат привлечени хора, които желаят да се включат и да оказват помощ, изясни Бориславова. „ Трябва да можем да преценим коя част от страната предстои на идващ стадий на ограничения, т.е. да бъде на районно, а не на национално равнище. “

Правителството работи по модел, който да отсрочи всевъзможни нужда от налагането на цялостен локдаун, безапелационна е началничката на кабинета на министър-председателя. „ Предлагаме да има 4 стадия, първите два стадия са с по-ограничени ограничения – зелен документ за достъп до публични места, а едвам в четвъртия стадий се планува да има по-рестриктивен метод, само че даже и той да бъде стеснен във времето. Ще се постараем учениците да не бъдат първата категория, която да бъдат затваряни. Ще се опитаме те последни да бъдат подложени на онлайн образование, тъй като това е нездравословно за тях “.

Не сме отказали да водим диалози с лица, водачи на една или друга политическа партия, ние призовахме те да излъчат своите представители, добави още Бориславова. „ Ако протестиращите изберат да излъчат водача на партия „ Възраждане “, ние не бягаме от този разговор, в противен случай – приветстваме го “.

Планът би трябвало да бъде създаден по този начин, че да реализира най-хубавото за обществото, за здравето на всички нас, тъй че в случай че се откри по-добро решение, без значение от кого идва, ние сме подготвени да го включим в проекта, в умозаключение сподели Бориславова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР