В предаването „Още от деня по БНТ Красен Станчев, каза

...
В предаването „Още от деня по БНТ Красен Станчев, каза
Коментари Харесай

Красен Станчев: Въвеждането на мораториум върху цените е груба намеса в работата на КЕВР

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Красен Станчев, сподели че в този момент мораториумът е интервенция в работата на самостоятелен регулатор и методиките, които той ползва. „ Основното в методиката, която употребява КЕВР е да се покриват разноските за произвеждане и доставка на ел. сила. И когато замразите цените ще извършите проблем в тези неща, доста е просто. Това е много груба интервенция в работата на регулатора, а и на пазарните механизми, нищо че се прави и другаде ".

Имаме инфлация към 10% за годината, затова там ще отидат и цените, надлежно и възнагражденията се качиха, надлежно доставчиците и производителите на ел. сила, ще претърпят загуби и тъкмо при тях ще се пръсне системата, счита Станчев. „ Сегашното ръководство потегли с концепция с десни политики, че се реализират леви цели. Сега с леви политики, се реализират леви цели. Не е работа на Народно събрание да контролира цени на каквото и да е. Това е нещо като пропаганда за благополучие - ние сме тук и взехме решение казуса ".

Има неща в вложенията, които могат да бъдат направени, търсене на други възможности, зелени други възможности, въглерод от Черно море и в обозримо бъдеще това ще докара до по-добри резултати и в последна сметка усмиряване на цените, добави още Станчев.

Най-силно усещане от програмата ми направи частта Икономика, тъй като това е единственото приложение към програмата на държавното управление, където единствено в четири фрази няма курсив, всичко е в курсив, пошегува се Станчев. „ Онова, което демонстрира програмата е много неразбираеми несъгласия. Не е ясно какъв ще бъде резултатът. Например в бюджета явно е за всички, че няма потребност от недостиг, а пък се планува подобен до 4,5%. Т.е. планува се независимост на държавното управление да дефинира нещо, което е от 0 до 6 милиарда. Такава независимост не е доста здравословна. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР