В предаването Още от деня“ по БНТ Георги Георгиев каза,

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Георги Георгиев каза,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Дигиталната революция в София вече е факт

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Георги Георгиев сподели, че от началото на идната 2023 година хартиеният билет отива в историята, само че той и сега е в пенсия.

По думите му, данните към края на октомври сочат, че близо 6 милиона от пътуванията със столичния градски превоз са осъществени с новите цифрови способи на заплащане, като 4 милиона от тях са платени с банкови карти. " Градският превоз и с новите технологии, и с възобновения си състав е към този момент в 21 век в услуга на хората ", добави Георгиев.

Той изясни и по какъв начин ще работят новите билети: за 30 и 60 минути: " Това е плод на разбор, не на скимване на някой от общината. Срещу 1,60 лева сега може да ползвате единствено едно транспортно средство. С новия билет може да сменяте транспортното средство. Няма на 31-вата минута контрольорът да ви смъкна от транспортното средство. Билетът за 2,20 лева е опция. Иначе, може 3 пъти да платите по 1,60 лева Времето от 30 минути е времето за промяна на транспортните средства. 30-те минути касаят единствено опцията за промяна на трамвая с рейс ", посочи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР