В предаването Още от деня по БНТ Богдан Богданов, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Богдан Богданов, каза
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Цените на горивата ще се повишат значително

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Богдан Богданов, сподели че би трябвало да се знае, че дерогацията има период, сега се разисква нов подобен - отпадане по-рано на дерогацията. „ Ако отпадне с премерени ограничения и критерии, не чакаме да има фрапантни проблеми. Разбира се, би трябвало да се регистрират и всички опасности. Отпадането в 30-дневен период крие съществени опасности. Ние нямаме направена никаква подготовка за това отпадане. „ Лукойл " не е подхванал никакви ограничения. Единият риск е доставка на суровия нефт. Другият риск е чисто логистичен. Работата на рафинерията все още е проведена по този начин, че да има ритмични доставки, което значи, че на всеки 6 дни получаваме танкер. Към момента това е главният проблем, че при отпадане на дерогацията, ние би трябвало да имаме първо контрактуваните количенства неруски недопечен нефт и да се подсигуряват ритмични доставки на качествена суровина ".

Капацитетът на рафинерията би трябвало да бъде поддържан, безапелационен е Богданов. „ Може да се мине на неруски нефт, в случай че се редуцира производтвеният развой и ограничим количествата подготвена продукция ".

Реалистичният период е 12 месеца, дали сме съответни причини в отчет, има междуведомствена група, тъй че реалистичният период е 12 месеца, безапелационен е Богданов.

Не мога да предвиждам какви биха били тъкмо цените на горивата, само че те ще се покачат доста, ще има опция за далавера и може би дефицит на горива, добави още Богданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР