В предаването Още от деня“ по БНТ Ангел Джалев, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Ангел Джалев, каза
Коментари Харесай

КЗП е открила 583 нарушения в търговските вериги от близо 700 проверки

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Ангел Джалев, сподели че връзките сред търговците и потребителите би трябвало да са равнопоставени. „ Проверките ни демонстрират една притеснителна наклонност, направили сме близо 700 инспекции ни сме открили 583 нарушавания. Още по-обезпокоителното е, че всички тези нарушавания 234 броя от тях към сегашния миг са дефинирани като нелоялна комерсиална процедура, което е притеснителна наклонност. “

Нелоялната процедура е всяко едно деяние на търговците, с които вкарват в илюзия потребителите и те взимат неинформирано комерсиално решения за качествата, свойствата и цената на стоката, изясни Джалев. „ Ако те знаеха същинското им качество и стойност, най-вероятно не биха взели това решение да купят тази стока. Най-честата нелоялна комерсиална процедура е разликата на оповестената цена и тази, която се таксува на касата. Това мисля, че се е случвало на всеки един жител. Когато той взима една стока, взима решение да я закупи, а на касата открива, че това не е същата цена “.

Би следвало да работи правилото на предлагането и търсенето, само че от веригата от производител до краен консуматор се случва едно извънредно завишаване на цените, съобщи Джалев. „ Точно заради тази причина, работейки с сътрудниците от другите институции се опитваме да установим да има една бистрота при съставяне на цените на стоките – би трябвало да има изясненост “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР