В предаването “На фокус с Лора Крумова по Нова TV,

...
В предаването “На фокус с Лора Крумова по Нова TV,
Коментари Харесай

Съоснователят на NEXO: Ще съдим България за 1 млрд. долара

В предаването “На фокус с Лора Крумова " по Нова TV, а незабавно по-късно и в 120 минути със Светослав Иванов по bTV, съоснователят на NEXО и някогашен народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчевзаяви, че вредите върху компанията му се правят оценка на над 1 милиарда Той сподели в ефир, че поради нанесените вреди от българската прокуратура компанията му ще съди страната. " Действията на българските управляващи са неуместни, непотребни и огромна част от тях - противозаконни. Ние ще отговорим по подобавящия метод на това ", съобщи той.

Тренчев изясни, че няма доказателства за каквото и да е финансиране на терористични организации, а единствено спекулации “и хвърчащи листове ”. Той уточни, че преди години са засечени две транзакции, които са в посока най-голямата крипто борса Binance, където адресат е портфейл считан за обвързван с терористични организации, само че това няма връзки към платформата NEXO. Той също отхвърли да минават съветски средства през тяхната платформа.

Според прокуратурата транзакциите на компанията са на стойност 94 милиарда Тренчев разясни - цената е над 100 милиарда “Ние имаме 5 млн. клиенти и милиони транзакции, за които следим всеки ден ” и няколко пъти съобщи, че не оперират на българския пазар. “За страдание прокуратурата няма визия защо приказва ”, съобщи Тренчев.

Запитан за съглашението, което NEXO подписа със Съединени американски щати, Тренчев отвърна „ Ние се споразумяхме с всички 50 щата, с федералното държавно управление, представлявано от Комисията за контрол на скъпите бумаги и тържищата, както и с прокуратурата. Всичко това е за административни нарушавания. Разбирам, че сумата от 45 млн. $ наподобява огромна, тя и е, тя ще се изплаща на вноски през идващите 12 месеца “.

На въпрос за своята локация Тренчев отхвърли да назове името на страната, в която се намира.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР