В предаването „Лице в лице“ по бТВ Валентин Николов, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Валентин Николов, каза
Коментари Харесай

Валентин Николов: Трябва по-малко политика, а повече експертност по въпроса с газа

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Валентин Николов, сподели че, с цел да вземем който й да е танкер от морето, би трябвало да минем през „ Газпром “, с цел да можем да разтоварим газа. „ Дали руснаците ще разрешат доставките за гърците и дали медиаторите ще ни дадат това, което са закупили – от това подвластен “.

„ Булгаргаз “ заплаща потенциал за Балкански поток, само че не използва газ, съобщи Николов. „ Ако април месец бяхте питали дали да взимаме газ от Газпром, щях да кажа да, само че в този момент към този момент бих споделил „ не “, тъй като ние сме в процедура на арбитраж, приказвам за Булгаргаз и българското държавно управление. Сега всяко деяние би трябвало да се преценя дали ще навредим на арбитражното дело “.

Служебното държавно управление не може да договаря за нов контракт с „ Газпром “, първо, тъй като сме вражеска страна и второ, Европейска комисия с цел да понижи въздействието на съветския газ е споделила „ никакви контракти “, изясни Николов.

Когато президентът споделя „ безпорядък “, няма никакво персонализиране, съобщи Николов.

Задължително търг, наложително би трябвало да се търсят благоприятни условия за диверсификация, а другояче газ има, безапелационен е Николов. „ Трябва по-малко политика, а повече експертност по въпроса с газа “.

Чирен е минимум запълненото газохранилище в цяла Европа, до преди 2-3 дни беше запълнено на 45%, съобщи Николов.

Съвсем скоро „ Булгаргаз “ няма да може да извършва функционалностите си на публичен снабдител и доста хора ще се облажат, счита Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР