В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Стоянов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Стоянов, каза
Коментари Харесай

Министър Никола Стоянов: Очаквам понижение на инфлацията при крайните цени

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Никола Стоянов, сподели че преди няколко седмици, започвайки да купува транспарантно първични материали, понижи цените. „ Това докара до внезапно увеличение на търсенето на техните артикули. Ел Би Булгарикум търсеха сътрудник за разпространяване на продуктите си. Това към този момент е реалност в лицето на Централния кооперативен съюз (ЦКС).

„ Идеята на уеб страницата за цените е да се даде опция на веригите да дават своите най-ниски цени, които не са на промоция. Идеята е да има бистрота. За момента виждаме едно задържане на цените. Ние гоним резултат понижение на цените. Има приблизително над 10 000 влизания дневно. Може да се направи параленост по какъв начин се движат суровините и е за улеснение на потребителите. Втората съществена функционалност на уеб страницата е и регулаторна. Той оказва помощ и на контролните органи, които по този начин знаят къде да концентрират инспекциите си. Има и графа за контрола “, обясни той.

„ В момента оптималният акт, който може да постанова Комисия за защита на конкуренцията е 50 000. В момента санкциите са ниски, по тази причина се върви към завишаването им. Той даде образец с други страни, където има глоба в размер на 4% от оборота “, заяви министърът на стопанската система.

„ Идея за таван на цените в никакъв случай не е имало. Искаме да има таван на надценката до 10% от продуктова група. Така че жителите ще знаят, че по един артикул ще има, който да е по-евтин. Това не е пазарна мярка. Става дума за минимална интервенция “, изясни той.

„ Подкрепям да има по-широк спор във връзка с данъка-свръхпечалба. Икономиката върви добре, растежът е по-голям от предстоящото, само че предходната година по решение на депутатите, обществените разноски се усилиха ужасно доста и бюджетът е под напън “, разясни икономическият министър.

„ Вече четири месеца инфлацията спада. Да, потребителите не го усещат доста. Очаквам скоро с доста по-сериозни темпове инфлацията да стартира да пада “, разгласи министър Стоянов.

„ Предприятията за произвеждане на оръжия работят на цялостни обороти. Ще има растеж на износа на оръжие. 38% е растежът на износа на оръжие за предходната година. Т.е. се изместват съперници. Смятам, че би трябвало да се подкрепят. Директен експорт за Украйна комисията, на която съм ръководител, не позволява “, акцентира той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР