В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Стоянов каза,

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Никола Стоянов каза,
Коментари Харесай

Никола Стоянов: "Ел Би Булгарикум" внася мляко от новорегистрирана унгарска фирма и й плаща авансово

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Никола Стоянов сподели, че не е уволнил шефа на „ Ел Би Булгарикум “, тъй като той няма такова право

За мен беше значимо да има състезания за всички сдружения. Такива са провеждани на всички места, а аз съм дал безспорна оперативна независимост, само че това не значи липса на надзор. За страдание още месец и малко откакто влезе новият Съвет на шефовете в " Ел Би Булгарикум ", се появиха публични сигнали за качеството на доставяното мляко от чужбина, от доста километри. След влизането на новия съвет, стартира да се внася мляко от унгарска компания, която е записана единствено няколко дни по-рано. А парите са се плащали предплатено, уточни министърът на стопанската система.

Нямам подозрение за млякото от Унгария – знам че е било неприятно. Казаха ми, че на пет-шест дни губи свойствата си. Доставяно от компания записана през декември. Фирмата маха досегашният снабдител и стартира с новорегистрираната компания, на която заплащат 100% предплатено. За това имам сигнали, както и за закупени на повишени цени. Имам отчет, че в най-малко 20% са повишени цените, означи Стоянов.

Служебният министър съобщи, че шефът на „ Ел Би Булгарикум “ му се е обадил, с цел да изиска да спре почналата от ДКК инспекция.

Казах му, че при такива сигнали няма по какъв начин да спра инспекцията. След нея е решил да става медиен воин, стартира да разнася касетки с мляко. Когато приказвах с него към този момент от няколко седмици бяха доставяли от унгарската компания. До мен доближиха публични сигнали. Попитах ДКК какво ще вършат, те започнаха инспекция и споделиха, че им се отхвърлят документи. Сигналите се удостоверяват преди да са показани документите, добави министър Стоянов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР