В предаването Лице в лице“ по бТВ Надежда Йорданова, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Надежда Йорданова, каза
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: ГЕРБ системно мълчат за реформата в прокуратурата

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Надежда Йорданова, сподели че диалог има. „ Ние се отзоваваме на поканите за срещи от страна на ГЕРБ. Ясно слагаме трите си съществени цели, въз основа на които сме подготвени да търсим вероятни решения. “

Тя открои като основен приоритет за Демократична България върховенството на правото и действителна и ефикасна правосъдна промяна. " ГЕРБ споделя " да " бланкетно. Когато сложим въпроса за промяна в Прокуратурата, действителна - на статута и личността на основния прокурор, ГЕРБ доста редовно мълчат. На поредност от няколко срещи обществено поставихме тези въпроси, а ГЕРБ заобиколиха отговор на този въпрос. Фигурата на премиера не може да бъде поръчител за тези дълбоки промени. За да се образува общо болшинство по тези въпроси, страните, които се включват в него, би трябвало ясно да заявят воля, че са подготвени да го създадат. Ние чухме цялостно безмълвие. Показа се знак, че биха приели антикорупционни закони. Без обвинителни актове и Прокуратурата не можем да стигнем до ефикасна битка с корупцията. Без промяна в Прокуратурата всевъзможни промени на антикорупционните органи или нови струтури ще е следващата историческа информация. Без ефикасна промяна в Прокуратурата, не можем да стигнем до присъди ", безапелационна бе Надежда Йорданова.

Според нея, обаче, в поредицата от рецесии се крие поредност от благоприятни условия.

За правосъдната промяна от Демократична България виждат подготвеност за подпомагане от Политическа партия и левицата. " Българска социалистическа партия дават знак, че схващат и са подготвени да се реши този проблем. Останалите сили би трябвало ясно да заявят това, само че не би трябвало да се ограничаваме единствено в правосъдната промяна. Има и още: рационализация на страната, електронно ръководство, бизнес среда, повече вложения за защита и енергийна самостоятелност ", изброи някогашният правосъден министър.

Според нея с връщането на хартиената бюлетина, ГЕРБ са посочили поддръжка за задраскване на технологиите.

По мотив втория мандат, Йорданова разяснява, че отговорността пада върху " Продължаваме промяната " и те би трябвало да предложат формата за осъществяване на диалози и да търсят метод за образуване на болшинство.

За да поддържат държавно управление, от " Демократична България " ще желаят поети задължения и гаранции за промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР