В предаването Лице в лице“ по бТВ Любомир Каримански, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Любомир Каримански, каза
Коментари Харесай

Каримански: Асен Василев заложи за следващите 3 г. минималната заплата да е 710 лв.

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Любомир Каримански, сподели че съставлява себе си като специалист и консултант на финансовия министър. „ Аз съм бил член до февруари 2022 година, по-късно самичък съм напуснал Има Такъв Народ, а също и Арбитражната комисия. Така че от този момент съм бил част от гражданската квота за 47 и 48 Народно заседание. “

Аз постоянно съм отстоявал позицията си за електронното гласоподаване като цяло и считам, че това е бъдещето, разясни Каримански.

Днес слушах деликатно дебатите към бюджета, изслушах спор на конгрес, който е на банките и бизнеса и бях неприятно сюрпризиран, че един от някогашните министри на финансите, господин Асен Василев имам предвид, не познава Закона за обществените финанси, съобщи Каримански. „ Винаги имаме разходна част, постоянно имаме и недостиг, без значение от това дали ще има бюджет или няма да има бюджет. А се приказва без да се вниква в Закона и демонстрира, че множеството депутати в Народно събрание не познават този закон за обществените финанси “.

Ако някогашният министър на финансите се хвали с това какъв брой добър е дефицитът на бюджета 2022 година, приемете че този добър недостиг ще бъде признат и през 2023 година със Закона за удължение на бюджета, тогава какъв е казусът, попита Каримански. „ Това е вярното, с цел да насърчи политиците да образуват държавно управление, да насърчи полиците да одобряват бюджет “.

Февруари месец, когато приемахме бюджета за 2022 година, тогава инфлацията беше към 10-12 %, имайки поради, че тя продължаваше да пораства в дребната потребителска кошница, тогава в тригодишната стратегия Василев вкара минималната заплата да бъде за идващите 3 година да бъде 710 лева, белким той тогава не знаеше, че инфлацията ще изяде парите на хората, а в този момент внезапно желаеме 860 лева, насочи укор Каримански.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР