В предаването Лице в лице“ по бТВ Иво Христов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Иво Христов, каза
Коментари Харесай

Иво Христов: БСП трудно може да претендира да е център на ново ляво обединение

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Иво Христов, сподели че Българска социалистическа партия мъчно може да претендира да бъде център на новото ляво обединяване. „ Всички нароили се леви обединения произлизат от дисиденти от Българска социалистическа партия “, добави Христов

Според него новото обединяване не би трябвало да е план, а партия.

„ Привърженик съм на рестартиране на лявото, а не механичното обединяване сред обединенията, които ще се срещнат на следващия ден “.

В настоящия си тип нашата Конституция не може да продължи да съществува. Тя създава краткосрочни държавни управления, разочарования, а всеки идващ парламент пренаписва изборните правила “, безапелационен е той.

„ Нереалистично е и конституционна монархия. Следващият вид е промяна на съществуващата парламентарна република. Тук някои могат да оферират да се дават бонуси на първата партия, само че това ще задълбочи нелегитимността. Това не взема решение казуса с устойчивостта на ръководството “.

Според него остава само вид за президентска република: „ Едното несъгласие е, че Радев желае да господства вечно – това е голяма нелепост. При нова Конституция ще докара до нови избори, на които може да бъде определен Лозан Панов или някоя от звездите на десницата “.

Иво Христов е безапелационен, че президентската република основава резистентност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР