В предаването Лице в лице“ по бТВ Георги Георгиев, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Георги Георгиев, каза
Коментари Харесай

Георги Георгиев от ПП: Договорите по инхаус поръчките за „Хемус“ са незаконни

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Георги Георгиев, сподели че автомагистрала " Хемус " не се строи, тъй като всички знаят, че е противозаконна. Ако се пусне нова социална поръчка, може да стане доста по-бързо

На компаниите може да се заплати, само че не по този метод, по който министър Шишков е платил. Самият той е казвал, че този контракт е противозаконен, съобщи той.

Цялата скица е в нарушаване на закона. Министрите Караджов и Шишков трябваше да прекратят тези поръчки и да пуснат естествени, чисти публични поръчки, като се сложат критерии за качество и цена, акцентира Георгиев.

По думите му, по сегашните поръчки компаниите не дължат никаква гаранция, в случай че нещо се случи с качеството на автомагистралата. В контракта не е записано, че компаниите не реализират строителство, а доставят материали и дават наем на машинизация, изясни депутатът от Политическа партия.

Работата на прокуратурата е да откри кой е платил на компаниите и за какво. Искам този, който е нарушил публичния интерес посредством увреждане на бюджета, да си понесе отговорността, акцентира Георги Георгиев.

За пътя Мездра-Ботевград нещата са още по-зле. За настоящите поправки също би трябвало да се заплаща по себестойност, а се заплаща на цялостна стойност, означи още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР