В предаването „Лице в лице“ по бТВ Даниел Лорер, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Даниел Лорер, каза
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Трябва да вървим напред, не да сме последни в Европа

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Даниел Лорер, сподели че задълженията са за наваксване. „ Тези задължения са закъснели с 10 година да се влага в тази страна. Новият бюджет е бюджет на растежа, това е, което желаеме за българската стопанска система. Няма напредък без вложения. Този външен дълг ще отиде за вложения в инфраструктура и хора “.

Над 1 милиард за пътища, 30% повече за общините за общинските пътища, натам би трябвало да вървим, а не да сме последни в Европа, изясни Лорер.

Ние на всяко съвещание на Министерски съвет мислим по какъв начин да адресираме рецесията с силата, само че особено за общините знаем, че разходването на средства не е оптимално, съобщи Лорер. „ Разходването на средства ще става дружно с надзор по какъв начин го вършат, никой няма да остане със загасени лампи. “

Строителството на детска болница е заложено в бюджета, съобщи още Лорер.

Нашите визити в Македония не са прибързани, те са доста закъснели, счита Лорер. „ Моето посещаване се случи тъкмо по програмата, която бяхме построили за договаряния. Ние желаеме да забележим резултати, тъй като националния интерес на България е да сме заобиколени от богати и обществено обективни съседи. РСМ би трябвало да е в Европейски Съюз. “

Външната политика на България се дефинира от Министерски съвет, дружно с Народното събрание, безапелационен е Лорер. „ По отношение на Булгаргаз, това не би трябвало да е изненада за никой. От ден 1-ви споделяме, че битката с корупцията е номер едно в България “.

Задачата на икономическата група беше двете страни са се опознаят и да опознаят институциите, които работят от двете страни на границата, изясни Лорер. „ Хубава вест е, че македонските институции са структурирани доста сходно на нашите. Колегите от РСМ са заинтригувани от стопански връзки с нашата страна. България там е доста мечтан стопански сътрудник “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР