В предаването Лице в лице“ по бТВ Атанас Пеканов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Атанас Пеканов, каза
Коментари Харесай

Пеканов определи първото плащане по Плана за възстановяване като „безспорен успех за България“

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Атанас Пеканов, сподели че от дълго време е минало времето за разбор, в този момент е време за деяние. „ Анализът се прави преди валутния механизъм. Миналата седмица видяхме ясно болшинство в Народното събрание, което одобри, че процесът би трябвало да продължи “, съобщи вицепремиерът.

Той бе безапелационен, че изгодите от приемането на еврото са доста по-големи.

„ Често се спекулира, че инфлацията ще се повиши. Не, от другите страни членки виждаме, че това не е било по този начин. В момента се намираме в доста огромен енергиен потрес, а в еврозоната се оправя доста по-добре, в сравнение с в други рецесии. Трябва да подготвим институциите, коя ще се сезира, когато нещо в магазина е превалутирано по погрешен валутен курс “, сподели още служебният министър.

Според него най-важното е да защитим уязвимите групи като по-възрастните хора.

Пеканов разяснява и първото заплащане от Европейска комисия по българския проект за възобновяване. „ Преди българският проект да бъде утвърден, бяха нужни 22 месеца. След това стартира изпълнеинето му. Беше належащо да се извърши една социална поръчка и това се случи доста бързо, в границите на два месеца. Това е първата стъпка, само че триумфите не трябва да ни възгордяват, а да ни стимулират да работим още по-усилено “, съобщи Пеканов.

Той добави, че от страна на изпълнителната власт липсва единствено законът за енергетика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР