В предаването Лице в лице по БТВ Антон Кутев, говорител

...
В предаването Лице в лице по БТВ Антон Кутев, говорител
Коментари Харесай

Кутев: Управляващите се страхуват от Радев

В предаването " Лице в лице " по БТВ Антон Кутев, представител на служебния кабинет на Гълъб Донев, сподели, че опълчването на президента Румен Радев на държавните управления на Бойко Борисов, на Кирил Петков и на Николай Денков е целесъобразно, защото всички са видели дефектите на тези кабинети.

Никога не е имало самоцелно опълчване, това се случва от позиция на правила, президентът не е имал за цел завземане на власт. Българската политика е такава, че мъчно се приказва внимателно, нещата би трябвало да се споделя. А и опозицията сега не е задоволително мощна и президентът споделя нещата, които тя би трябвало да каже. Това го прави индивидът с максимален рейтинг, което води до страхове у останалите дали той няма да направи партия, съобщи Кутев.

По думите му " Продължаваме промяната " са основали плана си, употребявайки високия рейтинг на Румен Радев.

Конституцията не разрешава на президента да има личен план, до момента в който е на поста. Той може да направи това, когато към този момент не е на поста. Вярвахме, че Политическа партия е план, който ще донесе смяна. Нямам спомен президентът да ги е подкрепял по някакъв метод. Това са негови някогашни министри, които го използваха, акцентира представителят на служебното държавно управление на Гълъб Донев.

Според мен една от огромните неточности и на Янев, и на Политическа партия, беше, че се отклониха от президента. С отклоняването си те станаха безсмислени електорално, те станаха мъчно избираеми. На едни последващи избори всеки от участниците в ръководещото болшинство, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи, не може да повтори предходните си резултати. Това крепи сглобката, разяснява Антон Кутев.

Според него започнатото от прокуратурата следствие против някогашния длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за занемареност и вреди за 81 милиона лв. е безпричинно.

Аз си мислех, че ще издигнат обвиняване на Лорер. Има и дълъг лист от европейски министри, които са освобождавани на момента при сходни проблеми. При нас това не се случва, означи Кутев.

По думите му ръководещите са създали измененията в Конституцията, касаещи президента, поради " боязън, че има различен център в лицето на президента ".

Не знам дали президентът желае да направи политически план, само че знам, че българският народ желае това. Алтернатива на това ръководство в този му тип е наложителна, сподели още Антон Кутев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР