В предаването "Формула 1 Токшоу" в ефира на DIEMA SPORT

...
В предаването "Формула 1 Токшоу" в ефира на DIEMA SPORT
Коментари Харесай

Какво е усещането да караш болид от Ф1?

В предаването "Формула 1 Токшоу " в ефира на DIEMA SPORT 2 гостите в студиото инж. Иван Тенчев и Георги Иванов споделиха прекарванията си като водачи на "Пол Рикар ". Френската писта, която ще одобри 8-ия кръг от международния шампионат във Формула 1 за огромната премия на Франция.

"Пол Рикар е страхотна за каране, предизвикателство е за водачите, сложна е, за инженерите, за настройките, тя е на ужасно място, страхотна писта, само че са сложни изпреварванията ", разяснява Георги Иванов.

"Имахме опция да караме същински болиди от Формула 1. Дори и физическа подготовка трябваше да покрием упражненията за реакция. Разликата е много огромна по отношение на ръководството на естествена кола. Трябва да спреш оптимално късно, оптимално мощно, да усетиш болежка от коланите, кормилото леко го чукваш настрана, няма това придвижване с кормилото. Инструктираха ни да натискаме педала на газта единствено когато кормилото е прав, другояче задната част ни изпреварва ", разяснява инж. Тенчев.

"За мен беше доста мъчно за мен, супер жива кола, лесна за каране, не сме се завъртали непрекъснато, не можеш да караш постепенно, карахме ноември месец, нямаше късмет да загрееш гумите. Страхотен взор от вътрешната страна, страстта е огромна ", разяснява Георги Иванов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР