В предаването “Добър ден, България“ той посочи, че БСП остава

...
В предаването “Добър ден, България“ той посочи, че БСП остава
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: БСП е системна и предсказуема партия, без която не може да има стабилно правителство

В предаването “Добър ден, България “ той уточни, че Българска социалистическа партия остава с най-хубаво предпочитание за взаимоотношения с „ Движение 21 “, а във връзка с обединяването към Жан Виденов, Зафиров сподели, че е песимист и не вижда капацитет в това. " Трябва да се работи за бъдещето, а не да се връщаме в предишното ", добави още той.

„ По отношение на договарянията с „ Движение 21 “ ние оставаме с най-хубави планове за бъдещо съдействие. Надяваме се на превъзмогване на идващите ни общи цели, защото в хода на договарянията установихме, че има доста неща, които ни събират, само че когато навлязохме в конкретика пречките се оказаха непреодолими. Те бяха най-много във връзка с изискванията, които бяха сложени от придвижването на Татяна Дончева “, разяснява Зафиров.

„ По отношение на по този начин нареченото обединяване към Жан Виденов, резервирам доза песимизъм по отношение на левия му темперамент, защото при най-бързия прочит на структурите и хората, които застават зад това обединяване, не ми навяват сходни мисли. Не бих го причислявал към процеса на обединяване на лявото и не виждам капацитет там, защото самите уредници, включително и Жан Виденов, неведнъж подчертаха, че това е план, насочен към предишното. Няма по какъв начин с сходно декларирани упоритости да се впишеш в амбициозните цели, които ние си слагаме “, сподели зам.-председателят по Коалиционна политика в Българска социалистическа партия.

По отношение на водачите на листи Атанас Зафиров изясни, че 1/3 от тях са нови и това демонстрира схващане на грешките, позволени в последната акция, както и предложение на механизъм за тяхното премахване. Според него в 46-ия парламент ще има рационален опит за сформиране на държавно управление, предвид на общите цели, посредством разговор.

„ Българска социалистическа партия е систематична и предсказуема партия. Без присъединяване на левицата няма по какъв начин да се образува устойчиво ръководство “, сподели още Зафиров. На финала той бе безапелационен, че партията, с която Българска социалистическа партия няма да се коалира, е ГЕРБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР