В предаването Денят на живо“ по Нова Нюз Излезе информация,

...
В предаването Денят на живо“ по Нова Нюз Излезе информация,
Коментари Харесай

Валентин Николов: Украинци са искали да купят реакторите на АЕЦ „Белене”

В предаването „ Денят онлайн “ по Нова Нюз Излезе информация, че Украйна се интересува да закупи нашите реактори за АЕЦ „ Белене ”, които се съхраняват. Украинците се интересуват, тъй като доста малко страни в света към този момент създават такива реактори.

Това съобщи Валентин Николов, някогашен началник на БЕХ, в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS. Украинците имат доста фабрики, които създават съоръжение на база съветски технологии, имат опита с съветски технологии. Това е вид да построят изчезналите им мощности, тъй като Запорожката АЕЦ е под съветски надзор, изясни някогашният шеф на АЕЦ „ Козлодуй ”.

" В енергетиката не може да правиш нещо без проект. Само за АЕЦ “Белене ” има над 10 отчета, всеки нов министър готви нов отчет. Липсва тактика. Ако е ясно – там ще се строи или няма да се строи, е елементарно ”, съобщи Николов. Той прикани да се гради върху признатата тактика от 2021 година, призната от Министерски съвет, само че не и от Народното събрание. Тя има Оценка на въздействието върху околната среда, оценка на база климат и влияние ", изясни той.

Сегашният длъжностен министър беше предложил енергийна визия. Трябва да се знае какво целим да реализираме. Всеки министър, колкото и да е способен, не може самичък да реши какво да се прави и какво – не, в енергетиката, изясни някогашният шеф на АЕЦ „ Козлодуй ”. Безконтролно не трябва да се строят ВЕИ-та, тъй като те би трябвало да се балансират, сподели Валентин Николов.

Относно предлагането еврокомисарят ни Мария Габриел да бъде министър председател с мандата на ГЕРБ, той съобщи, че тя ще се оправи със задачата да бъде министър председател в тази обстановка. „ Най-важна е програмата. Партиите нямат кой знае какъв избор да дефинират кадровия състав, поради това, че 70% от парите или се утвърждават, или се отпускат от Европейски Съюз, 90% от законите ни са транспонирани с Европейски Съюз. Мария Габриел е най-хубавият вид, с цел да може да поддържа връзка с Европа. ”, добави Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР